Pages

Wednesday, June 15, 2016

RESEPI BERBUKA PALING LAZAT : PUDING LEMAK CENDOL







PUDING LEMAK CENDOL

Bahan-bahan:

1 cawan tepung jagung
1 1/2 cawan gula pasir - boleh kurangkan sikit jika tak suka manis
4 1/2 cawan santan sederhana pekat
2 helai daun pandan
500gm cendol - ditapis

Cara:

1. Bancuh tepung jagung bersama santan dan tapiskan kedalam periuk.
2. Campurkan gula dalam adunan kemudian masak dengan api sederhana hingga sebati. Hendaklah sentiasa dikacau selama lebih kurang 20 minit.
3. Bila dah likat, masukkan cendol dan kacau sebati selama 5 minit lagi.
4. Sudukan dalam acuan lompang yang telah disapu dengan sedikit minyak masak.
5. Sejukkan dulu baru keluarkan dari acuan.






No comments:

Post a Comment

~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..