Nuffnang Adds

ADVERTSLET

Easy Money

Ruang Iklan Sewa

Ruang Iklan Sewa

WELCOME

Selamat Datang Ke Blog Macam Macam Ada...

Di Sini macma-macam Ada..

~ Nak Ilmu..Nak info...

~Nak buat Duit.....

kita Akan kongsi kan Di Sini !

~ Risiko Rendah Pulangan Tinggi~
~
~$$$$$$BLOG BUAT DUIT$$$$$$$~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

GuaBlog.com

Welcome marque

~WELCOME~SELAMAT DATANG~Thank You For VisiT~Terima Kasih

Ruang Iklan utk disewa

Ruang Iklan utk disewa

Promosi Terbaru!!!!! Sila KLIK!!!

Tuesday, June 18, 2013

Masak bersama blogger makanan





WALAUPUN terpaksa memandu dari Tanjung Malim, Perak ke ibu negara, Asliza Yusoff, 38, tidak dapat menyembunyikan perasaan teruja untuk menyertai pertandingan memasak buat pertama kali.
Uniknya, pertandingan dikenali sebagai Anugerah Simplot - Blogger Makanan Terbaik itu hanya melibatkan tujuh peserta yang kesemuanya merupakan pengendali blog makanan.
Asliza yang merupakan seorang pensyarah berdebar-debar untuk memulakan saingan. Tambahan pula, peserta-peserta lain yang ditemui di lokasi pertandingan iaitu di Publika, Solaris Dutamas, Kuala Lumpur kelihatan hebat dan berbakat.
Ibu kepada tiga orang anak itu hanya mampu berdoa dan pada masa sama mengharapkan sokongan padu suami dan anak-anak.
“Sokongan mereka menaikkan semangat saya untuk membuat yang terbaik. Sebelum itu, saya telah mempelbagaikan kemahiran memasak agar dapat menghasilkan hidangan yang sedap,” ujar Asliza yang ketika ditemui sedang bersedia untuk membeli-belah barangan keperluan bagi menyertai pertandingan di pasar raya Ben’s Independent Brocer di Publika.
Wang saku
Setiap peserta diberikan wang saku sebanyak RM88 untuk membeli-belah barangan yang akan digunakan untuk memasak dengan syarat mereka harus membeli serta menggunakan produk hashbrown Simplot yang juga penaja utama pertandingan tersebut.
HADIJAH sibuk memilih daging cincang untuk menyediakan bebola spageti bolognese Simplot.


Semua peserta diberikan masa selama 30 minit untuk membeli-belah dan satu jam untuk memasak sebelum dinilai panel hakim. Para hakim terdiri daripada pakar kulinari daripada Simplot, Chef Poobalan, Presiden Persatuan Kulinari Malaysia, Dr. Sidney Kan dan pemenang MasterChef Selebriti Malaysia, Datuk Fazley Yaakob.
Kesemua masakan mereka dinilai menerusi enam kriteria utama iaitu rasa, kreativiti, teknik, kebersihan
dan juga kemudahan penyediaan.


READ MORE


No comments:

Post a Comment

~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..

wangmaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...