Pages

Monday, June 20, 2016

RESEPI BERBUKA PALING LAZAT : Buttermilk Chicken




Buttermilk Chicken





BAHAN2:
7 pistol Ayam - potong kecil2
1/2 cwn tepung biasa
1/2 cwn tepung jagung
2 pek Butter
1 ulas Bwg Putih - cincang
2 tangkai Daun Kari
7 bj Cili Padi
1/2 cwn Susu Cair Evaporated (kurangkan/tambah ikut keperluan kepekatan)
Garam & Serbuk Cili Merah 
Gula sedikit bagi naik rasa lemak.


CARA2:
1. Perap ayam dgn garam, serbuk cili merah & kari selama 5 minit.
Golekkan ke dlm tepung biasa dan tepung jagung, selepastu goreng sehingga masak & garing.

Ayam yg sudah diperap dgn serbuk kari,serbuk cili merah,tepung gandum dan tepung jagung. Jangan lupa letak garam sikit.




Ayam yg sudah siap digoreng. Toskan minyak bg kering.



Cairkan butter .. Tak perlu letak minyak masak sbb butter dah minyak .


2. Cairkan butter & tumis bwg putih, daun kari & cili padi sehingga wangi.
Bila dah agak mcm garing sedikit,


Masukkan pula susu sedikit demi sedikit, tambah garam,gula & cili padi, kacau sehingga pekat.
3. Masukkan ayam goreng & selamat menjamu selera !!! ðŸ¤—🤗🤗🤗



Tuang susu cair lepas dah tumis bawang tadi.



Masa dia menggelegak tu gaul2 kn .. Takut jadi hangit kt bahagian bawah.. siap lah














No comments:

Post a Comment

~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..