Pages

Monday, June 13, 2016

RESEPI BERBUKA PALING LAZAT: PUDING SAGU BERKUAH KASTARD





PUDING SAGU BERKUAH KASTARD

Bahan puding sagu:

300gm sagu
Air secukupnya - untuk merebus
Sedikit sirap ros

Cara:
1. Campurkan semua bahan diatas, sentiasa kacau supaya tidak hangus dibahagian bawah.
2. Masak sehingga sagu bertukar menjadi jernih.
3. Siramkan sagu yang masih panas dibawah air yang mengalir dengan menggunakan penapis & dikacau supaya kanji sagu keluar.
4. Toskan sagu tadi & masukkan ke dalam acuan yang bersesuaian supaya senang untuk dihidang.
5. Simpan di dalam peti sejuk.

Bahan kuah kastard:

3 sudu makan tepung kastard
1 tin susu cair
4 cawan air
8 sudu makan gula - tak suka manis kurangkan
1/2 sudu teh garam






No comments:

Post a Comment

~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..