Buttermilk Chicken
BAHAN2:
7 pistol Ayam - potong kecil2
1/2 cwn tepung biasa
1/2 cwn tepung jagung
2 pek Butter
1 ulas Bwg Putih - cincang
2 tangkai Daun Kari
7 bj Cili Padi
1/2 cwn Susu Cair Evaporated (kurangkan/tambah ikut keperluan kepekatan)
Garam & Serbuk Cili Merah
Gula sedikit bagi naik rasa lemak.
CARA2:
1. Perap ayam dgn garam, serbuk cili merah & kari selama 5 minit.
Golekkan ke dlm tepung biasa dan tepung jagung, selepastu goreng sehingga masak & garing.
Ayam yg sudah diperap dgn serbuk kari,serbuk cili merah,tepung gandum dan tepung jagung. Jangan lupa letak garam sikit.
Cairkan butter .. Tak perlu letak minyak masak sbb butter dah minyak .
2. Cairkan butter & tumis bwg putih, daun kari & cili padi sehingga wangi.
Bila dah agak mcm garing sedikit,
Masukkan pula susu sedikit demi sedikit, tambah garam,gula & cili padi, kacau sehingga pekat.
3. Masukkan ayam goreng & selamat menjamu selera !!! 🤗🤗🤗🤗
3. Masukkan ayam goreng & selamat menjamu selera !!! 🤗🤗🤗🤗
Tuang susu cair lepas dah tumis bawang tadi.
Masa dia menggelegak tu gaul2 kn .. Takut jadi hangit kt bahagian bawah.. siap lah
No comments:
Post a Comment
~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..