PUDING LAICHI SUSU
5 gram serbuk jelly
625 ml air (2 1/2 cawan)
4 camca besar gula pasir
200 ml susu cair/ sejat
1 tin laici, kisar 1/2 isinya dengan 125 ml air laici dalam tin
1 helai daun pandan
CARA MEMBUATNYA
1. Satukan gula dan sebuk jelly ke dalam periuk berisi air tadi, kacau hingga sebuk jelly larut.
2. Masukkan daun pandan, dan masak dengan api sederhana sehingga mendidih, kacau selalu. Matikan api.
3. Masukkan susu cair dan isi laici yang dikisar tadi. Kacau rata dan tuang ke dalam bekas sesuai. Biarkan hingga wap panas hilang.
4. Simpan dalam peti sejuk selama 1 jam atau hingga mengeras.
5. Hidangkan bersama hirisan laici (dan strawberry jika suka), boleh dituangkan air laici dalam tin tadi sebagai sirapnya. Sedap dimakan sejuk.
No comments:
Post a Comment
~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..