Nuffnang Adds

ADVERTSLET

Easy Money

Ruang Iklan Sewa

Ruang Iklan Sewa

WELCOME

Selamat Datang Ke Blog Macam Macam Ada...

Di Sini macma-macam Ada..

~ Nak Ilmu..Nak info...

~Nak buat Duit.....

kita Akan kongsi kan Di Sini !

~ Risiko Rendah Pulangan Tinggi~
~
~$$$$$$BLOG BUAT DUIT$$$$$$$~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

GuaBlog.com

Welcome marque

~WELCOME~SELAMAT DATANG~Thank You For VisiT~Terima Kasih

Ruang Iklan utk disewa

Ruang Iklan utk disewa

Promosi Terbaru!!!!! Sila KLIK!!!

Saturday, June 09, 2018

WORLD CUP 2018 SEJARAH untuk RAKYAT MALAYSIASejarah buat rakyat Malaysia apa bila WC2018-RUSSIA 2018 kembali disiarkan PERCUMA melalui  siaran rasmi kerajaan Radio Televesyen Malaysia RTM, di mana beberapa siri World Cup yg lalu hanya melalui siaran BERBAYAR ASTRO, yg hanya boleh ditonton di PERCUMA (makan  Modal juga secawan teh dan roti sekeping ~ RM5) di kedai-kedai dan restoran mamak. Berita gembira ini diumumkan oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia pada Mei Lalu, Kos Anggaran yg berjumlah RM40 Juta utk mendapat hak penyiaran. Kos penyiaran ini juga menjadi Kontrovesi memandangkan menteri ini dari Kerajaan BAHARU, Kerajaan HARAPAN yg Memangi PRU 14 pada 9 Mei lalu menewaskan Kerajaan Barisan Nasional yg memerintah lebih 60 tahun.( pssstt : pasal PRU 14 nanti MoneyGold ulas dlm coretan yg lain sbb nie bab sejarah jugak, nie semangat nak buat N3 sbb WORLCUP 2018 )Selasa ini 12 Jun kita tunggu perincian siaran Piala Dunia di RTM
Perincian siaran Piala Dunia di RTM diumum SelasaPIALA DUNIA 2018 | Perincian berhubung penyiaran perlawanan bola sepak Piala Dunia 2018 oleh stesen Radio Televisyen Malaysia (RTM) termasuk berkaitan penajaan akan dikongsi Selasa ini, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo.
Beliau berkata satu sidang media berhubung perincian tersebut seperti jumlah tajaan, bilangan perlawanan yang akan disiarkan dan keuntungan yang dijana akan diadakan di The Glass House, Seputeh, Kuala Lumpur.
"Semua orang teruja untuk tahu mengenai hal itu, jadi kita akan bawakan pasukan dari RTM bagi menjawab segala perkara berkaitan siaran bola sepak tersebut,” katanya ketika ditemui pemberita pada majlis berbuka puasa kementerian itu di Putrajaya hari ini.
Beliau mendedahkan setakat ini Maxis Berhad adalah penaja utama rancangan itu.
Sebelum ini, Gobind mengumumkan kerajaan melalui RTM akan menyiarkan 41 daripada 64 perlawanan dengan kos sebanyak RM30 juta untuk membeli hak penyiaran Piala Dunia FIFA 2018 di Rusia bermula 14 Jun ini.
Bernama

No comments:

Post a Comment

~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..

wangmaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...