Nuffnang Adds

ADVERTSLET

Easy Money

Ruang Iklan Sewa

Ruang Iklan Sewa

WELCOME

Selamat Datang Ke Blog Macam Macam Ada...

Di Sini macma-macam Ada..

~ Nak Ilmu..Nak info...

~Nak buat Duit.....

kita Akan kongsi kan Di Sini !

~ Risiko Rendah Pulangan Tinggi~
~
~$$$$$$BLOG BUAT DUIT$$$$$$$~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

GuaBlog.com

Welcome marque

~WELCOME~SELAMAT DATANG~Thank You For VisiT~Terima Kasih

Ruang Iklan utk disewa

Ruang Iklan utk disewa

Promosi Terbaru!!!!! Sila KLIK!!!

Sunday, November 30, 2014

9 Nama Baharu Jalan-Jalan Di KL


KUALA LUMPUR: NINE roads and streets here will be renamed after rulers who have served as Yang di-Pertuan Agong.

1. Jalan Duta will be renamed Jalan Tuanku Abdul Halim

2. Jalan Khidmat Usaha will be renamed Jalan Sultan Haji Ahmad Shah

3. Jalan Ipoh — from the Jalan Segambut junction to the Jalan Pahang junction — will be renamed Jalan Sultan Azlan Shah

4. Persiaran Duta will be renamed Persiaran Tuanku Syed Sirajuddin

5. Jalan Khidmat Setia will be renamed Jalan Sultan Mizan Zainal Abidin

6. Jalan Ibadah will be renamed Jalan Sultan Mizan Zainal Abidin

7. Lebuhraya Mahameru will be renamed Lebuhraya Sultan Iskandar

8. Persiaran Mahameru will be renamed Persiaran Tuanku Jaafar

9. Jalan Semarak will be renamed Jalan Sultan Yahya Petra.


Mayor Datuk Seri Ahmad Phesal Talib said the new names would take effect tomorrow.

He said City Hall had received the cabinet’s consent to rename the roads.

“This is to honour the rulers who have served as Yang di-Pertuan Agong.”

Phesal said Pos Malaysia would be informed of the changes to the road names to avoid confusion over addresses.







Saturday, November 29, 2014

Foto Hot Lengkap Farah Quinn



Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
Chef farah quin


Farah quin

merupakan salah satu chef paling tenar sekaligus menjadi artis idola dengan kepribadian yang low profile, apa adanya, tak suka membuat sensasi dan itu membuat wanita cantik ini menjadi elegan, karena kesuksesannya yang diraih hingga saat ini diraih dengan tetap menjaga nama baiknya.

Jika dibandingkan dengan ukuran standar Indonesia,

chef farah quin ini memang terbilang hot. Meskipun pakaian chef ini terbilang sopan saat ia membawakan acara maupun di layar televisi tak pernah nampak chef farah quinn ini terlihat genit, seperti artis sensasi lainnya.

Sosoknya yang lembut dan kalem, peramah dan pintar memasak tentu menambah pesona

farrah quin.

Tak terasa sejak pertama ia membawakan acara masak pertama kali, kini

chef farrah quin pun tak salah jika disebut master chef indonesia, karena selama beberapa tahun ini farah dengan setia menghadirkan acara masak di stasiun televisi.

Jika dibandingkan waktu pertama kali memasak di Tv, dulu chef farah menurut ku kebanyakan membuat masakan yang biasa saja, tidak menarik , dan ga menggugah selera buat makan . tapi setelah beberapa tahun ini kreasi

masakan farah quin dan gaya masaknya pun sudah meningkat .

Namun namanya artis tentu tak lepas dari gosip, dan salah satu masalah yang pernah dialami yaitu kasus peringatan oleh KPI yang menegur karena menganggap pakaian yang digunakan chef ini di suatu hari acara masaknya dinilai terlalu seksi, Ah.. tapi biar menggunakan pakaian apa saja tetap seksi.

Namun ternyata terdapat beberapa

gambar farah quin dengan pose yang lumayan .. :D

Berikut farah quinn hot foto



Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
farah quin


Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
farah quinn


Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
ala chef


Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
foto farah quin


Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
gambar farah quin

Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
chef farah quin


Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
hot farah quin


Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
farah quin hot


Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
photo farah quin
Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
farah quin seksi
Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
farah quinn hot foto


Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]
farah quinn hot foto


Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]

Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]

Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]

Kumpulan Lengkap Foto Hot Dan Seksi Farah Quinn [ www.BlogApaAja.com ]













~ kredit Source 

Friday, November 28, 2014

Tafsir Mimpi TAJUL MULUK



Ketika tidur sesekali kita bermimpi, entah itu mimpi baik atau buruk. Terkadang mimpi itu begitu berkesan, sehingga kita ingin tahu apa makna di baliknya. Ada kalanya mimpi itu demikian menakutkan, yang membuat kita tak ingin menceritakannya pada siapapun.
Berbagai pertanyaan kemudian timbul. Apakah semua mimpi itu bisa dipercaya dan punya arti? Perlukah setiap mimpi dipertimbangkan atau sebaiknya diabaikan saja? Apa akibat dari sebuah mimpi? 

Dapatkah mimpi dijadikan salah satu sumber ilmu pengetahuan?
Di dalam al-Qur’an terdapat beberapa ayat mengenai mimpi, misalnya dalam QS Ash Shaaffaat 37: 102 diriwayatkan bahwa Nabi Ibrahim AS. bermimpi melihat dirinya menyembelih Ismail as anaknya. “Maka tatkala anak itu sampai (pada umur sanggup) berusaha bersama-sama Ibrahim, Ibrahim berkata, “Hai anakku sesungguhnya aku melihat dalam mimpi bahwa aku menyembelihmu. Maka fikirkanlah apa pendapatmu!” Ia menjawab, “Hai bapakku, kerjakanlah apa yang diperintahkan kepadamu; Insya Allah kamu akan mendapatiku termasuk orang-orang yang sabar.”

Sekiranya anda bermimpi......

-Di patuk atau di belit ular anda akan memperolehi isteri/suami 
-Mengerjakan sembahyang sempurna pekerjaan dunia dan akhirat 
-Memakan api anda akan memperolehi seorang isteri yang papa tapi bijaksana. 
-Burung putih terbang di rumah atau dapat ditangkap alamat beroleh pasangan hidup yang budiman lagi berharta 
-Membaca Al-Quran anda akan panjang usia dan memperolehi apa yang dihajati.

Doa apabila bermimpi :

Do'a Ketika Mimpi Baik

"Alhamdulillahil-ladzii qadlaa haajati"
Artinya : "Segala puji bagi Allah yang telah memberi hajatku"

(Apabila mendapat mimpi yang baik dan disuruh menceritakan)

"Segala puji-pujian bagi Allah, Tuhan Sekalian Alam"

(Apabila mendengar cerita mimpi yang baik)

"Semoga baik apa yang engkau temui dan terpelihara dari keburukan engkau. Semoga baik untuk kita dan buruk untuk musuh-musuh kita. Segala pujian bagi Allah Tuhan seluruh alam."


(Apabila mendapat mimpi yang buruk dan ditegah menceritakan)

Allaahumma innii a;uudzu bika min 'amalisy syaythaani, wa sayyi'aatil ahlaami

"Ya Allah, aku mohon perlindungan kepada Engkau daripada perbuatan syaitan dan dari keburukan mimpi."

(Ketika terjaga kerana terkejut atau takut sesuatu di waktu tidur)

"Aku berlindung dengan kalimat Allah yang sempurna dari kemurkaan-Nya dari kejahatan hamba-hamba-Nya dari bisikan syaitan yang mendekatiku."




Thursday, November 27, 2014

Wednesday, November 26, 2014

TERBARU: VIDEO ANIMASI PUTERI BAKAL JADI FENOMENA DARI LES COPAQUE




Satu lagi Intellectual Property (IP) baru dari Les Copaque. PUTERI
Siri ‘Puteri’ ini menceritakan kehidupan lima puteri yang tinggal di Kerajaan Limau. Setiap satu daripada lima adik-beradik mereka mempunyai kebolehan luar biasa yang apabila digabungkan, mampu untuk mengekalkan keamanan dan keharmonian dalam negara itu dengan mengalahkan ancaman jahat, makhluk mistik dan sihir gelap.
Nama mereka adalah :
  • Puteri Limau Manis – puteri yang mempunyai keindahan suara lunak merdu
  • Puteri Limau Kasturi – puteri berjiwa pahlawan
  • Puteri Limau Purut – puteri yang sangat pemalu
  • Puteri Limau Bali – puteri yang baik hati
  • Puteri Limau Nipis – puteri yang nakal dengan kucing kesayangannya Jebat
Puteri Lima Bersaudara
Rata-rata, sudah sememangnya ramai yang teruja untuk menonton cerita PUTERI ini. Bukan sahaja golongan anak-anak kecil, tetapi juga golongan dewasa. Kelihatan cerita animasi ini berbentuk santai dan sesuai ditonton sekeluarga.
Puteri Les Copaque
Aku sempat menonton Previu Puteri bersama rakan-rakan blogger yang lain di Studio Les Copaque beberapa bulan yang lepas. Memang sangat best dan cukup mempersonakan dengan iringan lagu yang dinyanyikan oleh adik Adreena. Siri animasi ini akan hadir di saluran TV3 tidak lama lagi dan jika dilihat secara kasarnya, sudah tentu pembikinan animasi Puteri ini berbeza dengan animasi Upin Ipin kerana banyak details, watak dan lain-lain dikemaskini untuk mendapatkan hasil yang baik.
Lirik Lagu Puteri Limau
Angin berhembus membelai mesra,
Tenang di jiwa suasana terkira bahagia,
Hatiku ceria dengar kicau kenari,
Cahaya suria bersinar indah..
Mekar wangi bunga di taman..
Warna warni seluruh alam..
Damainya mempersona..


Terkini: Episod 1 animasi PUTERI ini akan ditayangkan di TV3 pada 20 November 2014 jam 9.00 malam!
Di sini bersatu jiwa
lima puteri anggun dan mesra
seindah cahya suria
atas takhta bersemai indah
Puteri… Puteri…


Haaaaaa…. best kan teaser Puteri ni. Boleh jadi ala-ala “Frozen Malaysia” gitu. Adik-adik nak jadi Princess??!! Jangan lupa like FACEBOOK PUTERI LIMAU OFFICIAL dan laman web rasmi adalah http://puterilimau.com/







Tuesday, November 25, 2014

Pameran Kereta Digegarkan Dengan Penampilan Model Jelita Tanpa .........



Pameran Kereta Digegarkan Dengan Penampilan Model Jelita Tanpa .........

Dunia permotoran akan sunyi jika kereta baru mereka tidak disertakan dengan model-model yang jelita lagi seksi apabila pelancaran ataupun pameran diadakan. Ini adalah trademark dunia permotoran. 


Terbaru, ketika di Ghuang Zhou Auto Show, seorang lagi model yang lebih berani dari Gan Lulu. Beliau adalah Ye Zixue. Jika dahulunya Gan sering tampil dengan imej seksi, Kali ini dia tampil tanpa seluar dalam.














Monday, November 24, 2014

UJIAN PERSONALITI DIRI ANDA





UJIAN PERSONALITI
ambil sedikit masa untuk jawap soalan ini sebab ia benar-benar melambangkan siapa anda sebenarnya2..

Ambil sehelai kertas dan cuba jawap soalan ini dengan spontan..analisis nye selepas ini

Situasi:
Anda berada di dalam hutan 
(1) nyatakan dengan siapa anda berjalan?

sedang anda berjalan tiba-tiba terserempak seekor haiwan
(2) nyatakan apakah haiwan itu

(3) tindakan anda terhadap haiwan itu
(biarkan dan pandang je/lari dari haiwan itu/ dapatkan haiwan itu)

anda teruskan perjalanan..tiba-tiba ternampak segugus kunci
(4) nyatakan bilangan kunci itu
(dari 1-10 anak kunci)

anda teruskan perjalanan, tiba2 anda ternampak sebuah rumah di tengah hutan. 

pada fikiran anda..
(5) adakah rumah itu berpagar?

(6) pintu rumah tu terbuka atau tertutup?

anda pun masuk ke rumah itu. pergi ke ruang tamu dan ternampak meja.
(7) apakah bentuk meja itu?
(Bulat/ Oval / Segiempat / Segitiga)

atas meja ada pasu...
(8) Berapa banyak air dalam pasu itu?
(Penuh / Setengah / Kosong)

(9) Pasu itu diperbuat daripada apa? 
[(Kaca / seramik / tanah liat) (logam / plastik / kayu)] 


Anda teruskan perjalanan ke belakang rumah. anda melihat sebuah air terjun dari jauh. 
(10) Berapakah laju air itu?
(1-10 : 1-perlahan 10-paling laju)

anda terus berjalan dan ternampak sebuah taman. tiba-tiba anda ternampak sebuah kotak peti. 
(11) Apa ukuran kotak itu?
(kecil / sederhana / besar)

(12) kotak itu diperbuat daripada? 
(cupboard/ kertas / kayu / logam) 

tak jauh dari taman anda ternampak sebuah jambatan.
(13) jambatan diperbuat daripada apa?
(logam / kayu / rotan) 

Di seberang jambatan, ada seekor kuda.
(14) Apakah warna kuda itu?
(putih / kelabu / coklat / hitam) 

(15) Apa yang kuda lakukan?
(diam dan tenang / menggigit rumput / berlari) 

(16)
TIBA-TIBA...tanpa disangka ribut tornado datang.... tak jauh
daripada kuda. Anda mempunyai 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan terus pergi?


Berikut adalah tafsiran: 
(1) dengan siapa anda berjalan merupakan orang yang paling dekat dan rapat di hati anda. 

(2) haiwan yang anda jumpa simbolik kepada masalah yg anda hadapi. saiz haiwan yang besar menunjukkan anda menganggap sesuatu masalah itu besar

(3) tindakan anda kepada haiwan merupakan tindakan anda kepada masalah yang anda hadapi. kalau anda lari dari haiwan maksudnya anda memang suka lari dari masalah

(4) kunci
1 - kamu punya satu teman baik dalam hidup anda
2-5 - anda mempunyai beberapa teman baik dalam hidup anda
6-10 - anda punya banyak teman baik 

(5) rumah 
berpagar : close-minded
tidak berpagar : open minded

(6) pintu
terbuka : senang berkongsi dan bercerita masalah atau diri kepada orang lain
tertutup : tak suka bercerita dan rela memendam nye

(7) Meja
Bulat / oval - teman yang datang, anda akan menerima dan mempercayai mereka sepenuhnya
Persegi - anda sedikit lebih cerewet tentang kawan-kawan dan hanya boleh geng dengan orang yang anda fikir sama frekuensi sahaja
Segitiga - kamu benar-benar sangat sangat pilih-pilih teman-teman dan tidak ada banyak kawan dalam hidup anda

(8) Pasu
Kosong - cita-cita dan keinginan hidup anda tidak terpenuhi
Setengah penuh - apa yang anda inginkan dalam hidup anda adalah setengah dah 

tercapai
Penuh - hidup anda benar-benar terpenuhi dan baik untuk kamu! 

(9) kaca / tanah liat / seramik - kamu lemah dalam hidup anda dan cenderung menjadi rapuh
logam / plastik / kayu - and kuat dalam hidup anda

(10) air terjun
0 - tidak ada dorongan seksual sama sekali
1-4 - ghairah seks rendah
5 - ghairah seks sederhana
6-9 - ghairah seks tinggi
10 - ghairah seks sangat tinggi ... 

(11) Saiz kotak:
kecil - ego rendah
menengah - ego sederhana
besar - ego tinggi

(12) material peti:
cupboard/ kertas / kayu (non-bersinar) - rendah hati
kepribadian
logam - bangga diri

(13) Adapun material jambatan:
jambatan logam - punya ikatan yang sangat kuat dengan teman-teman anda
jambatan kayu - hubungan sederhana dengan rakan-rakan anda
rotan - anda tidak berada dalam hubungan baik dengan teman-teman

(14) Warna kuda:
putih - pasangan anda adalah murni dan baik dalam hati anda.
kelabu / coklat - pasangan anda sederhana di hati.
hitam - pasangan anda sepertinya tidak begitu baik di hati dan tampaknya menjadi pertanda buruk.

(15) tindakan kuda:
diam dan tenang / menggigit rumput - pasanganmu adalah sangat sederhana dan rendah hati.
berlari-lari - pasangan anda adalah liar dan agak sukar dikawal

(16) Ini yang terakhir tapi yang paling penting bagian dari ujian ini.
Dari bagaimana saya menamatkan cerita ... pendekatan tornado ...
Apa yang akan kamu lakukan? Hanya ada 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan pergi?

Apa yang akan anda pilih?
Sekarang, di atas ini ditandai dengan hal-hal ini:
Tornado - masalah dalam hidup anda
peti - anda
Jambatan - kawan-kawan anda
Kuda - pasangan



(i) Jadi, jika anda memilih kotak, anda bergantung kepada diri sendiri setiap kali anda menghadapi masalah.
(ii) atau jika anda memilih jambatan, anda akan pergi ke kawan-kawan setiap kali anda menghadapi masalah.
(iii) atau yang terakhir jika kamu memilih kuda, anda mencari pasangan anda setiap kali anda menghadapi masalah.

Adakah ia benar-benar melambangkan diri anda? fikir-fikirkan...



Sunday, November 23, 2014

3 Gambar Aksi Tak Senonoh Pasangan Dirakam dalam LRT




Seorang wanita,  Farhanah telah merakamkan aksi ghairah sepasang kekasih di dalam keretapi dan berkongsi foto tersebut di dalam web berkenaan. 

Aksi ghairah terlampau berlaku dalam keadaan yang amat memalukan dengan pasangan lelaki meramas payudara teman wanitanya sambil bercumbuan.

Farhanah menulis:

"Saya lihat pasangan ini berkelakuan tidak senonoh.

"Mereka terus melakukannya walaupun menyedari perlakuan tersebut disedari ramai
penumpang lain.








p/s : Tempat awam bersopan laa sikit..


Saturday, November 22, 2014

RESEPI KUIH CUCUR JAWA







BAHAN-BAHAN:

1 bungkus tepung beras
1/2 kg tepung gandum
1/2 kg gula pasir
200 gm gula melaka
500 ml air sejuk
Minyak untuk menggoreng

CARA MENYEDIA­KAN:

1) Ayak tepung beras bersama tepung gandum.
2) Masukkan gula pasir dan gaul rata.
3) Masukkan gula melaka yang sudah dibancuh dengan air dan tapis.
4) Gaul bersama tepung tadi. Gaul rata.

5) Biarkan selama 6 hingga 8 jam barulah digoreng.







Friday, November 21, 2014

GST juga akan sebabkan harga telefon pintar naik..



PELAKSANAAN cukai barangan dan perkhidmatan (GST) pada April tahun depan akan memberi kesan kepada kenaikan harga telefon pintar.

Ramai Pengguna Mungkin Beralih Ke RON97.



PETALING JAYA:*Harga baru RON97 yang diturunkan dari RM2.75 ke RM2.55 seliter besar kemungkinan menarik lebih ramai pengguna menggunakan bahan api itu di mana ramai pemilik kenderaan percaya ia lebih efisyen dan baik untuk enjin kenderaan.
Perkembangan ini juga dijangka dapat membantu meringankan beban kerajaan yang pada masa ini memberikan subsidi terhadap petrol RON95.

Timbalan Presiden Persatuan Peniaga Petroleum Malaysia Datuk Zulkifli Mokti berkata beliau menjangkakan sehingga 15 hingga 20 peratus pengguna RON95 akan beralih kepada RON97.

"Kita tidak tahu angka yang tepat tetapi saya meramalkan anggarannya sebanyak itu. Apabila mereka membuat peralihan, ia akan membantu kerajaan menjimatkan subsidi, bermakna wang pembayar cukai boleh digunakan untuk tujuan lain," katanya.

Walaupun kedua-dua bahan api mempunyai standard yang tinggi, beliau berkata RON97 adalah jauh lebih hebat dan lebih bersifat mesra alam sekitar. 
 
 
"Prestasinya lebih baik dan penggunaannya lebih rendah," katanya kepada The Star.

Ketua Penyelidik RHB Bank Alexander Chia lebih konservatif dalam membuat anggaran.

"Saya tidak fikir ia akan mencapai 20 peratus kerana kos hidup yang semakin tinggi.

"Orang-orang yang beralih kepada RON97 mungkin adalah penggemar kereta atau mereka yang berfikir bahawa ia lebih baik dari segi kemampuan jarak.

"Saya berpendapat kurang daripada 10 peratus akan membuat peralihan," katanya sambil menambah kos untuk satu tangki penuh RON97 adalah kira-kira RM20 lebih tinggi berbanding satu tangki penuh RON95.

"Beberapa penjimatan kepada negara jelas akan berlaku apabila kerajaan kini memberi subsidi 13 sen bagi setiap liter RON95 di mana harga pasarannya adalah RM2.43," katanya.

Seorang guru, Nurul Nadia Ali, 28, adalah antara mereka yang bersedia untuk membayar lebih untuk RON97.

"Saya tidak kisah sangat tentang perbezaannya. Saya tidak fikir ia hanya lebih baik untuk enjin anda semata-mata, tetapi saya dengar ia lebih mesra alam sekitar, jadi saya mahu melakukan tanggungjawab saya," katanya.

Perancang kewangan Shakir Ameer, 29, berkata dia sering mengisi kereta Perodua Myvi miliknya dengan RON97 dan bukan RON95.

"Kualiti RON97 adalah lebih tinggi dan lebih cekap. Ia juga baik untuk enjin kereta. Sekarang harganya lebih rendah sedikit, saya boleh mengisi dengan lebih kerap," katanya.

Pereka grafik Richard Ho, 31, berkata walaupun tidak percaya dengan penjimatan tambahan, dia tidak keberatan berbelanja untuk kualiti petrol yang lebih tinggi.

Jurutera Heikal Rosnan, 29, berkata harga yang hampir sama membuatkan membayar untuk RON97 lebih berbaloi.

RON97 boleh menahan tahap mampatan yang lebih tinggi berbanding RON95 sebelum diledakkan, disebabkan oleh tambahan dalam bahan api yang lebih baik.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Hasan Malek berkata jika seseorang mahu beralih kepada RON97, ia akan pastinya dapat membantu dari segi liabiliti subsidi.

"Ini kerana RON97 tidak disubsidi dan berdasarkan kepada nilai pasaran," katanya.

























 














~ source kredit








wangmaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...