Nuffnang Adds

ADVERTSLET

Easy Money

Ruang Iklan Sewa

Ruang Iklan Sewa

WELCOME

Selamat Datang Ke Blog Macam Macam Ada...

Di Sini macma-macam Ada..

~ Nak Ilmu..Nak info...

~Nak buat Duit.....

kita Akan kongsi kan Di Sini !

~ Risiko Rendah Pulangan Tinggi~
~
~$$$$$$BLOG BUAT DUIT$$$$$$$~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

GuaBlog.com

Welcome marque

~WELCOME~SELAMAT DATANG~Thank You For VisiT~Terima Kasih

Ruang Iklan utk disewa

Ruang Iklan utk disewa

Promosi Terbaru!!!!! Sila KLIK!!!

Tuesday, August 28, 2012

Apple Lists 8 Samsung Products It Wants Banned


Apple Lists 8 Samsung Products It Wants Banned



Apple Inc. on Monday gave a federal judge 
a list of eight Samsung Electronics Co. 
products it wants pulled from shelves 
and banned from the U.S. market, 
including popular Galaxy model smartphones.

Koh on June 26 banned the Galaxy Tab 10.1 
from the U.S. market after finding it likely
 violated a "design patent." Samsung is now 
asking for that ban to be lifted after the jury
 found the computer tablet didn't infringe that 
particular patent, but it did find it infringed three 
Apple's software patents that cover the
 popular "bounce-back" and pinch-to-zoom features.


The 8 Samsung products are:
1. Galaxy S 4G,
2. Galaxy S2 AT&T,
3. Galaxy S2,
4. Galaxy S2 T-Mobile,
5. Galaxy S2 Epic 4G,
6. Galaxy S Showcase,
7. Droid Charge
8. Galaxy Prevail.


Sumber:

Picture of Ustaz Don Daniyal Married with Husna Zahry Rafie.

Ustaz Don Daniyal, a young and popular 

preacher among teenagers and also

 popular with own TV program in

 Tv Al Hijrah named

 "30 Minit Bersama Ustaz Don" 

now have married with 

Husna Zahry Rafie yesterday. 

They are like Prince Charming and

 Princess in white clothes in the event.

Below is little biography

 about Ustaz Don Daniyal
  • Name: 
  • Don Daniyal Don Biyajid

  • Date of birth: 
  • 14 November 1984

  • Place of birth: 
  • Bukit Mertajam, Penang

  • Occupation:
  •  Lecturer & qualified
  •  independent preacher in 
  • Penang & Selangor

  • Status: Married

  • Education:

  •  Bachelor's degree from 
  • Maahad Qiraat Takhassus Qiraat Shoubra, Egypt





~ Sumber: 

8 Produk Samsung Diminta Apple Untuk Ditarik Balik.

Apple Inc menyerahkan senarai 8 produk 

Samsung Electronics Co. kepada hakim 

Mahkamah Persekutuan yang perlu ditarik 

balik di pasaran dan dilarang memasuki

 Amerika Syarikat,

 termasuk model popular, Galaxy.

Hakim Lucy Koh meminta senarai

 berkenaan selepas juri di San Jose

 minggu lalu mengarahkan Samsung

 membayar pampasan AS$1.05 bilion 

apabila firma gergasi teknologi Korea Selatan

 itu didapati 'meniru' model iPhone dan

 iPad keluaran Apple. 

Bagaimanapun, 

Samsung kini merancang

 untuk mengemukakan rayuan.

Lapan produk telefon pintar terbabit iaitu

1. Galaxy S 4G,
2. Galaxy S2 AT&T,
3. Galaxy S2,
4. Galaxy S2 T-Mobile,
5. Galaxy S2 Epic 4G,
6. Galaxy S Showcase,
7. Droid Charge
8. Galaxy Prevail.

Pada 26 Jun lalu, Hakim Koh mengeluarkan 

perintah Galaxy Tab 10.1 dilarang memasuki

 pasaran Amerika selepas mendapati ia menyalahi

'reka bentuk paten'. - AP





Sumber:



P/s: Samsung tak boleh masuk pasaran Amerika ja.

Wedding Photos of Ustaz Don Daniyal & Husna At Penang...

Ustaz Don Daniyal and Husna wedding reception on behalf of the bride was held on 25 August in Penang and said nearly 3,000 guests took part in the wedding reception.







~source


Monday, August 27, 2012

Couple Arrive For Their Wedding on Jet Packs...

Couple Arrive For Their Wedding on Jet Packs...
Husband and wife Grant Engler and Amanda Volf flew in to their ceremony each wearing a $100,000 (£63,000) Jetlev R200 water-powered jet pack system and landing on Newport Beach, California, they greeted their amazed wedding guests.

Sumber: 









~p/s : Macam macam ada....

Neil Armstrong | 1st Man on the Moon Dies at 82.

Neil Armstrong | 1st Man on the Moon Dies at 82..

Neil Armstrong, who made the “giant leap for mankind”

 as the first person to walk on the moon, died at the age of 82. 

He commanded the historic landing of the Apollo 11 spacecraft

 on the moon July 20, 1969, capping the most daring of 

the 20th century's scientific expeditions and 

becoming the first man to walk on the moon.

Armstrong, who had bypass surgery earlier this month,

 died on Saturday from what his family said were 

complications of heart procedures.

 His family didn't say where he died; 

he had lived in suburban Cincinnati.

Sumber: 







Neil Armstrong Manusia Pertama Jalan di Bulan Meninggal Dunia


Manusia pertama berjalan di Bulan : Neil Armstrong

Neil Armstrong berusia 82 tahun yang mencatatkan

sejarah sebagai manusia pertama berjalan di bulan

 pada tahun 1969 meninggal dunia pada 25/08/2012. 

Beliau meninggal dunia susulan komplikasi selepas

 menjalani pembedahan pintasan jantung awal bulan ini.

Armstrong muncul sebagai orang pertama berjalan

di bulan iaitu pada 20 Julai 1969 ketika berusia 38 tahun

 ketika menjadi komander misi Apollo 11 dan 

detik Armstrong mendarat di bulan telah ditonton

 oleh lebih 500 orang. Armstrong dan rakannya,

 Edwin 'Buzz' menghabiskan masa kira-kira tiga jam 

berjalan di bulan dengan mengumpulkan sampel, 

menjalankan ujian dan merakamkan foto.

Seorang lagi angkasawan menyertai misi 1969

 ialah Michael Collins.

P/s: Sampai sekarang kisah dia mendarat
di bulan diselubungi pelbagai misteri...


~Sumber: 







~p/s : admin masih ragu-ragu bab dia berjalan di bulan sebb HOLLYWOOD ada set hebat nak tipu satu dunia..Admin cuma percaya dia dengar suara AZAN di bulan..dan suara itu keluar dari rekahan Bulan yg bagai di belah dua..( Mujizat Nabi Muhamad SAW membelah bulan masuk dlm tangan baju kiri dan kanan )

Gambar Majlis Perkahwinan Ustaz Don & Husna Di Pulau Pinang


Salam...

Majlis resepsi Ustaz Don Daniyal dan Husna bagi pihak pengantin perempuan telah berlangsung pada 25 Ogos lalu di Pulau Pinang dan dikatakan hampir 3,000 orang tetamu telah hadir bagi memeriahkan majlis resepsi berkenaan.

P/s: Ustaz Don dikatakan belum memutuskan tempat untuk berbulan madu diorang. Agak2 korang kat mana ye?








~sumber

PUASA 6 - Puasa Syawal


Hampir Seminggu OFF post..Admin nak post pasal Puasa Selepas Puasa...Puasa 6 hari di Bulan Syawal..Admin pon mula puasa 6, hari ini..sebb dah tahu hikmah dia..Nak tahu jom baca Sini


Hikmah atau rahsia puasa enam hari pada bulan Syawal adalah untuk mendidik kesabaran insan, sekali gus tidak menjadikan Hari Raya sebagai tempoh untuk membalas dendam iaitu dengan mengambil pelbagai makanan lazat yang terhidang sepuas-puasnya selepas sebulan berpuasa.
Ia juga akan memberi kesempatan kepada tubuh badan kita untuk menyesuaikan diri sesudah dilatih sebulan penuh menahan lapar dan dahaga. Justeru diutamakan puasa enam bermula pada 2 Syawal.
Namun begitu, puasa sunat enam itu boleh dilakukan pada mana-mana hari sepanjang bulan Syawal samada secara berterusan atau pun berselang seli. Namun, afdhalnya ialah pada Hari Raya Kedua dan dilakukan pula secara berterusan sehingga hariraya ketujuh.
Kelebihan orang yang melakukan ibadat ini diterangkan dalam sebuah hadith daripada Abu Ayub al-Ansari bahawa Rasulullah saw bersabda, yang bermaksud: “Barangsiapa berpuasa Ramadhan kemudian mengiringinya dengan puasa enam hari pada Syawal, adalah puasanya itu seperti puasa sepanjang masa.” – (Hadith Riwayat Muslim)
Hadith itu menjelaskan jika kita berpuasa pada Ramadhan dan diikuti pula dengan puasa sunat enam pada Syawal, seolah-olah kita berpuasa sepanjang masa, iaitu selama satu tahun.
Justeru, umat Islam perlu merebut peluang ini kerana kelaziman amalan sunat dilakukan bertujuan menampal sebarang amalan yang berkurangan atau cacat dalam amalan fardhu.
Barangkali ada kemungkinan amalan puasa kita pada Ramadhan berkurangan atau pun cacat sedikit, maka puasa enam Syawal adalah sebagai penampal terhadap kekurangan atau kecacatan itu. Bagi wanita yang tidak dapat berpuasa penuh pada Ramadhan, maka puasa enam memberi peluang yang baik kepada mereka untuk menggantikannya di samping mendapat pahala puasa sunat. Ia juga dapat mengelakkan budaya atau sikap suka melewat-lewatkan qada puasa sehingga Ramadhan hampir menjelang pada tahun akan datang.
Pelbagai ganjaran dan kelebihan yang diperoleh umat Islam jika mereka merebut peluang melaksanakan puasa enam pada Syawal ini. Imam Ahmad dan An-Nasa’i, meriwayatkan daripada Tsauban, Rasulullah SAW, bersabda yang bermaksud: “Puasa Ramadhan (ganjarannya) sebanding dengan (puasa) 10 bulan sedangkan puasa enam hari (pada Syawal, pahalanya) sebanding dengan (puasa) dua bulan, maka itulah bagaikan berpuasa selama setahun penuh.” – (Hadith riwayat Ibnu Khuzaimah & Ibnu Hibban)
Daripada Abu Hurairah ra, Rasulullah SAW bersabda, yang bermaksud: “Siapa berpuasa Ramadhan, lantas disambung dengan enam hari pada Syawal, maka dia bagaikan berpuasa selama setahun.” – (Hadith riwayat Al-Bazzar).
Pahala puasa Ramadhan yang dilanjutkan menyamai pahala puasa satu tahun penuh. Ini kerana setiap hasanah (kebaikan) diberi ganjaran 10 kali ganda, seperti disentuh dalam hadith.
Membiasakan puasa selepas Ramadhan memiliki banyak manfaat, di antaranya:
Puasa enam hari pada bulan Syawal adalah pelengkap dan penyempurnaan pahala daripada puasa setahun penuh;
Puasa Syawal dan Sya’aban bagaikan solat sunat rawatib, dan berfungsi sebagai penyempurnaan daripada sebarang kekurangan. Perkara ini kerana pada hari qiamat, perbuatan fardhu akan disempurnakan (dilengkapi) dengan perbuatan sunat.
Seperti keterangan Rasulullah SAW dalam beberapa riwayat, majoriti puasa fardhu yang dilakukan Muslimin memiliki kekurangan dan ketidaksempurnaan dan keadaan ini memerlukan sesuatu bagi menutup dan menyempurnakannya.
p/s : selamat menunaikan ibadah sunat di bulan Syawal. :)

Sunday, August 19, 2012

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1 Syawal 1433H @ 2012


Selamat Hari Raya 2012

1 Syawal 1433H


mohon maaf atas apa jua kesalahan
dari
 Admin & warga kerja 
asalmasukduit.blog.com 

Lagu Raya Untuk Pengunjung Macam-macam Ada




Saturday, August 18, 2012

DUIT RAYA NOTE BARU 2012

Duit Raya Note Baru 2012

~Bila nak Raya mesti kecoh pasal nak tukar duit raya..Tahun nie lagi kecoh sebab nak tukar duit NOTE baru...Admin tukar jer mana yg sempat..mintak tolong kawan yg ada kawan kerja bank...Tak kelam kabut sebb BNM dah bg jaminan ini kenyataan Bank negara


Wang Kertas Baharu Mencukupi
 
Bank Negara Malaysia ingin memaklumkan kepada orang ramai bahawa bekalan wang kertas baharu adalah mencukupi untuk memenuhi permintaan semasa musim perayaan bagi tujuan pembayaran dan transaksi perniagaan.
 
Semua bank perdagangan dikehendaki memastikan cawangan mereka mempunyai bekalan wang kertas yang mencukupi untuk memenuhi permintaan orang ramai. 
 
Orang ramai yang mempunyai sebarang kesukaran untuk mendapatkan wang kertas baharu boleh menghubungi talian penting 03-26907613; 03-26988044 samb. 7402/8658 atau menghantar e-mel kepada ncs@bnm.gov.my
 
Bank Negara Malaysia
10 August 2012




Nak Jimat TOL 2012


Nak JIMAT Tol sempena hari Raya Aidil Fitri Dan Merdeka tahun ini ikuti jadual perjalanan PLUS


Tarikh-tarikh rebate TOL KLIK sini 



Friday, August 17, 2012

Bahana Mercun 2012

Jangan MAIN Mercun






Bahana main Mercun Bola

Tips Elak Kesesakan Lebuh Raya 2012




Jika Anda Tak mau sesak macam Ini ikuti lah TIPS-TIPS  PLUS






PLUS Strategies in coping in traffic increase


PLUS will be taking various steps to help the public enjoy a more comfortable journey on the highway this hari raya holidays.
“PLUS will be focusing on strategies on traffic distribution, promoting customer convenience and efficient traffic management this hari raya holidays,” said PLUS Chief Operating Officer, Mohammad Fuad Khusairi.
According to Fuad, PLUS is issuing the Travel Time Advisory (TTA) and offering toll rebate on selected days during the holidays to distribute the traffic.
“The toll rebate and the TTA are aimed at encouraging the public to travel during off-peak days and to avoid entering the highways at the same time,” said Fuad.
In addition, the following strategies will also be taken:- 
·  All construction and maintenance works will be temporarily suspended between 16 to 27 August and 30 August until 2 September.
·  Temporary closure of all Reload Lanes at toll plazas from 17 August until 26 August.

Thursday, August 16, 2012

PLUS Safety TIPS




Plan your journey based on the PLUS’ Travel Time Advisory (TTA)
·  Ensure you and your vehicle are ready and in good condition before starting your journey
·  Do not stop on the emergency lane unnecessarily
·  Do not force yourself to continue to drive if you feel tired or drowsy. Stop to rest and stretch at the rest areas.
·  Ensure your PLUSMiles or Touch ‘n GO card balance is sufficient for your journey.
·  Do not drive on the emergency lane unless instructed or guided by the Police
·   Keep a safe distance from the vehicle in front
·   Obey the speed limit
·   Buckle up
·   Respect your limits and the limits of your vehicle
·   Drive courteously at all times

Wednesday, August 15, 2012

PLUS Travel Time Advisory 2012 For Aidil Fitri n merdeka Holiday


PLUS urges the public to plan their balik kampung travel for Hari Raya based on its’ Travel Time Advisory (TTA) which is proven to have contributed to smoother traffic flow during peak periods in the past.
“The TTA plays a crucial role in helping the public to plan their journey whereby PLUS expects the traffic on the North-South Expressway will increase by 30 percent to 1.4 million vehicles per day during the Hari Raya holidays compared to 1.1 million vehicles on normal days,” said PLUS Chief Operating Officer, Mohammad Fuad Khusairi. 

PLUS : Diskaun TOL 30% rebate



PLUS highway users paying toll electronically will be able to enjoy 30 percent toll rebate on 15, 16, 22, 23 and 31 August during the Hari Raya Aidilfitri and Merdeka holidays.
PLUS’ Managing Director and Chief Executive Officer, Dato’ Noorizah Hj Abd Hamid said, “The toll rebate will be given to users paying toll electronically using the PLUSMiles cards, Touch ‘n Go cards or the SmartTAG at PLUS-operated highways. It is our way of rewarding our customers this festive season and is part of our efforts to encourage the public to switch to electronic toll payment system which is easier and faster.”
The move is also part of a traffic management strategy to disperse traffic and to encourage people to travel on non-peak days.
According to Noorizah, the toll rebate can be redeemed at all PLUS customer service centres beginning 1 October until 31 December this year.
Based on studies on travelling trends during the previous festive seasons, PLUS expects the traffic on the NSE to increase by 30 percent to 1.4 million vehicles every day this Hari Raya and Merdeka holidays.
“Paying toll electronically will result in smoother and faster passage at toll plazas,” urged Noorizah.
However, the toll rebate will not be offered to those paying toll electronically at the Tanjung Kupang, Bukit Kayu Hitam, Bangunan Sultan Iskandar and the Penang Bridge toll plazas.

Mew Choo, Ikhwal dilantik Duta Asap Smoke Free Lifestyle



14 Ogos 2012
Wong Mew Choo (kanan) dan penyanyi Ikhwal Hafiz Ismail
Wong Mew Choo (kanan) dan penyanyi Ikhwal Hafiz Ismail
PUTRAJAYA - Bekas pemain badminton perseorangan wanita negara Wong Mew Choo dan penyanyi muda Ikhwal Hafiz Ismail dilantik sebagai Duta ASAP Smoke Free Lifestyle bagi menjayakan kempen anti merokok dalam kalangan rakyat Malaysia terutamanya golongan remaja.
Menteri Kesihatan Datuk Seri Liow Tiong Lai yakin kedua-dua ikon remaja itu mampu mendekati golongan remaja dan menyemaikan cara hidup sihat dengan menekankan kesan amalan merokok.
"Saya amat risau kerana aktiviti merokok di kalangan masyarakat Malaysia masih di tahap membimbangkan. Pada 2011, berdasarkan hasil kajian Global Adult Tobacco Survey (GATS) Malaysia, keseluruhan prevalen merokok ialah sebanyak 23.1 peratus.

Harga minimum rokok RM7 mulai 1 September


Harga minimum rokok RM7 mulai 1 September

14 Ogos 2012
Datuk Seri Liow Tiong Lai
Menteri Kesihatan Datuk Seri Liow Tiong Lai
PUTRAJAYA - Kerajaan menetapkan harga minimum bagi semua jenama rokok ialah RM7 mulai 1 Sept dan hanya membenarkan syarikat rokok mengeluarkan 20 batang rokok dalam satu paket.
Menteri Kesihatan Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata serentak itu, kerajaan turut memansuhkan semua jenis diskaun yang ditawarkan oleh syarikat rokok.
Beliau berkata kerajaan juga hanya membenarkan syarikat rokok mengeluarkan 10 paket dalam satu karton.
"Mulai 1 Sept 2012, semua diskaun jualan rokok akan dimansuhkan... semua jenama rokok tidak boleh mengadakan diskaun. Pelarasan diskaun harga jualan runcit rokok dimansuhkan. Hanya satu harga minimum iaitu RM7 untuk paket 20 batang.
"Pengilang-pengilang membungkus rokok perlu memastikan dalam paket hanya 20 batang dan satu karton mengandungi 10 paket sahaja," katanya pada sidang akhbar selepas memperkenalkan 'Duta ASAP Smoke Free Lifestyle', di sini hari ini.

protes S114A : 3 Hari Blog Tiada POST -TUTUP


Najib dengar protes S114A, arah Kabinet kaji
G MANIMARAN
14 Ogos 2012
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak
SHAH ALAM - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah meminta Kabinet agar membincangkan Seksyen 114A Akta Keterangan 1950, yang diluluskan baru-baru ini, ekoran bantahan dan kritikan pelbagai pihak - pemimpin Barisan Nasional, Pakatan Rakyat dan pertubuhan bukan kerajaan.

Menerusi mesej Twitternya malam ini, Najib berkata, sebarang tindakan kerajaan seharusnya mengutamakan kepentingan rakyat.

"Apa saja kita lakukan, kita harus mengutamakan rakyat," kata beliau yang kini berada di Makkah.

Kabinet akan mengadakan mesyuarat mingguannya esok, akan dipengerusikan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Pagi tadi, Sinar Harian Online membawa laporan bahawa parti komponen Pakatan Rakyat juga memperlihatkan pendirian menyokong kempen protes  #STOP114A - menggesa Kerajaan Pusat mengkaji semula Seksyen 114A Akta Keterangan 1950, yang dikuatkuasakan sejak Jun lalu.

Dalam kenyataan media hari ini, PKR berkata, pihaknya telah menerima banyak tentangan dari pelbagai sudut masyarakat, termasuk dari ahli-ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) sendiri.

Timbalan Ketua Penerangan PKR, Sim Tze Tzin berkata, pindaan akta itu meletakkan beban membuktikan kesalahan pada pihak yang dituduh dan bukannya kepada pihak yang menuduh, yang jelas bercanggah dengan dasar dan prinsip keadilan.

Kelmarin, gesaan berhubung seksyen itu turut dilahirkan oleh Ketua Pemuda BN dan Umno, Khairy Jamaluddin.
Kempen protes turut meminta orang ramai melahirkan sokongan dengan menandatangani petisyen. Laman sosial Facebook juga dibuka bagi tujuan itu.

Dalam kenyataannya dua hari lalu, Khairy yang juga Ahli Parlimen meminta perhatian kerajaan untuk menambahbaik Akta Keterangan 1950 yang berkuat kuasa 1 Jun lalu.

Menurut beliau, akta tersebut dilihat masih ada kekurangan dan mempunyai ruang untuk diperbaiki bagi menjamin kebebasan pemilik laman web walaupun telah dipinda.
Katanya, peruntukan yang dimaksudkan adalah dari segi kebebasan dan kebertanggungjawaban pihak yang mengendalikan web.

“Saya telah bangkitkan isu beban bukti kepada peguam Negara dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamad Nazri Aziz untuk mendapat perhatian yang sewajarnya dari pihak kerajaan,” katanya.

Sebelum itu, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Datuk Saifuddin Abdullah berkata, terdapat beberapa kelemahan dalam pindaan akta itu.
Rang Undang-Undang Keterangan (Pindaan) (No.2) 2012 memperlihatkian pindaan Fasal 2 yang bertujuan mengantikan takrif Komputer yang baru lebih komprehensif dan selaras dengan takrif Komputer dalam Akta Jenayah Komputer 1997.

Fasal 3 Rang Undang-Undang tersebut pula memperuntukkan memasukkan seksyen baru, 114A bagi membolehkan mahkamah membuat anggapan fakta dalam kes yang melibatkan penyiaran melalui internet.

Semalam, beberapa pengikut akaun Twitter Khairy juga meminta beliau membawa perkara itu ke Parlimen.
Pandangan itu disampaikan apabila Khairy berkata Parlimen akan bersidang mulai 24 September hingga 27 November ini.


ADMIN : 3 HARI tutup Blog tanpa POSTING... protes S114A 
ramai blogger @ blog tutup blog semalam


Thursday, August 09, 2012

Cuti Umum 17 Ogos 2012 Untuk Hari Raya

on 04 August 2012

Cuti umum pada 17 ogos 2012 untuk hari raya aidilfitri tahun ini iaitu pada hari jumaat telah disahkan oleh kementerian pelajaran malaysia. Cuti ini khas untuk sekolah yang cuti pada hari sabtu dan ahad. Bawah ini ialah screen shot surat dari kementerian pelajaran malaysia tentang cuti kali ini. 



Tujuan cuti umum ini diumumkan ialah untuk memudahkan mereka yang menyambut hari raya pada 19 ogos nanti untuk pulang ke kampung masing-masing lebih awal kerana hari raya tahun ini dijangka akan menyebabkan kesesakan jalan raya 3 kali ganda dari tahun-tahun sebelum ini. 
Jadi sebagai salah satu cara penyelesaian, sekolah-sekolah diberi cuti umum supaya murid-murid dan keluarga masing-masing dapat pulang ke kampung lebih awal. 
Pihak sekolah diminta menggantikan cuti umum ini pada 22 september 2012. Tentang cuti berganti pada 15 dan 16 ogos, pihak kerajaan telah bersepakat tidak membenarkan cadangan cuti berganti pada tarikh tersebut.

Gambar Meera Isteri Ketiga Tauke Raja Lawak

on 07 August 2012

Mungkin ini gambar meera isteri ketiga tauke? Berdasarkan sumber, wanita dalam gambar ini dikatakan meera isteri ketiga tauke. Pada peminat yang tidak tahu, tauke raja lawak sebenarnya sudah mendirikan rumah tangga sebanyak tiga kali sebelum ini. Ini diakui oleh tuan punya badan sendiri.

gambar meera isteri ketiga tauke


Mungkin disebabkan tiada jodoh, perkahwinan pertama dan kedua tauke tidak bertahan. Untuk perkahwinan pertama, mereka bercerai dan untuk isteri kedua pula masih lagi menunggu keputusan cerai dari mahkamah. Sedikit info tentang rumah tangga ketiga beliau, mereka berkahwin di thailand. Tetapi sekarang, sudah hampir sebulan meera dan tauke tidak tinggal bersama. 
Diakui sendiri oleh tauke, rumah tangga ketiga beliau sekarang sedang berdepan dengan masalah.

Sumber gambar : ohbulan.com

Lokasi Baskin-Robbins Seluruh Malaysia, Aiskrim Percuma


Senarai lokasi baskin-robbins seluruh malaysia. Jangan ketinggalan, dapatkan aiskrim percuma dari baskin-robbins hari ini. Peluang merasa aiskrim mahal dari jenama terkenal ini mungkin hanya muncul sekali dalam seumur hidup.
aiskrim percuma baskin-robbins

Pada yang tertanya-tanya kenapa baskin robbins beri aiskrim percuma ialah kerana sebagai tanda mereka  menghargai kesungguhan dan segala usaha para atlet negara yang beraksi di olimpik 2012 bagi mendapatkan pingat emas untuk malaysia. Tawaran ini hanya sah untuk 8 ogos 2012 (hari ini) bermula dari jam 8 malam hingga 10 malam. 
Jadi sini aku kongsikan lokasi-lokasi cawangan baskin robbins malaysia supaya mudah untuk korang ke sana  nanti. 

1. Kuala lumpur

- Mid valley megamall
- Bangsar
- Leisure mall
- Mont kiara
- Berjaya times square
- AU2 ampang
- AEON alpha angle

2. Selangor

- Jaya jusco klang
- Tescho puchong
- Taipan
- 1-utama shopping centre - new wing
- Sunway piramid
- Sungai buloh, north south expressway
- Overhead bridge restaurant
- Up town
- Subang parade
- Centrepoint

3. Putrajaya

- Alamanda

4. Melaka

- Mahkota parade
- Jusco melaka
- Ayer keroh northbound, southbound rest & service areas (RSA)

5. Johor

- Permas jaya
- Tebrau city
- Taman molek
- Machap
- Cafe baskin robbins city square
- Bukit indah
- Wetex parade
- Johor premium outlets

6. Perak

- Kinta city
- Tapah northbound, southbound rest & service areas (RSA)
- Aeon ipoh station 18

7. Penang

- Burma road
- Sungai dua
- Queensbay mall
- 1st avenue mall
- Jusco seberang perai

8. Pahang

- First world hotel
- Genting highlands
- East coast mall

9. Kedah

- Langkawi


Untuk alamat yang lebih jelas untuk setiap lokasi, layari web baskin-robbins.

Wednesday, August 08, 2012

Shila Hamzah mahu kekal bertudung


SHARIFAH NOR FAZLINA SYED BAKRI
7 Ogos 2012
Shila Hamzah mahu kekal bertudung
Shila Hamzah dengan wajah baru bertudung. - Foto ihsan akaun Twitter Shila Hamzah
SELEBRITI terkenal Shila Hamzah, yang kini popular dengan lagu Patah Seribu, mula mengenakan hijab sejak Sabtu lalu dan berazam untuk kekal bertudung.

Ketika dihubungi Sinar Harian Online hari ini, Shila berkata, dia mula mengenakan tudung pada awal Ramadan, tetapi apabila terlibat dengan beberapa penggambaran atau persembahan, beliau akan buka semula.

Hasrat beliau, 22, untuk kekal bertudung terlaksana selepas diajak kekasihnya, Sharnaaz untuk berbuka puasa bersama peminatnya.

“Pada hari Sabtu lepas, saya ada terlibat dengan penggambaran program Nona bersama Neelofa dan Farah Fauzana tetapi ketika sampai di tempat penggambaran, saya membuka tudung.

“Pada saat itu, saya mula merasakan ada sesuatu yang kurang dan saya merasa tidak selesa apabila mengenakan tudung hanya sekadar suka-suka sahaja.

“Pada sebelah petang pula, Sharnaaz mengajak saya untuk berbuka puasa bersama peminat-peminatnya.

“Selepas bersiap, saya terus mencapai tudung dan pakai," katanya sambil menambah, "bermula pada saat itu, saya telah berazam untuk kekal bertudung sampai bila-bila."

Shila juga menyatakan hasrat untuk kekal dengan imej bertudung adalah atas kehendak dirinya sendiri.

“Ayah saya selalu berpesan pada saya, hidup ini adalah satu perjalanan. Solat itu penting bagi seorang Islam dan pelbagai ujian yang saya akan tempoh.

“Saya ingin memperbaiki hubungan saya dengan manusia dan juga dengan ALLAH,” jelas penyanyi ini.

Shila kini sedang sibuk dengan penggambaran program Raya Mania, yang akan bersiaran pada 1 Syawal menerusi Astro Ria berkata, terdapat beberapa program akan kelihatan dia dengan imej lamanya tidak bertudung.

“Saya harap peminat di luar nanti tidak akan salah faham apabila melihat sesetengah program raya jika saya tidak bertudung.

"Ini kerana program tersebut dilakukan sebelum saya bertudung," katanya.

Shila turut memberitahu dia dan keluarga akan menyambut 1 Syawal di Ipoh dan akan beraya bersama keluarga Sharnaaz di Pulau Pinang pada raya kedua nanti.

Tuesday, August 07, 2012

Badminton Olimpik: Zuerui Li menang emas wanita

Wartawan Sinar Harian
5 Ogos 2012
XUERUI Li menewaskan rakan senegara dan juara dunia Wang Yihan untuk memenangi pingat emas acara badminton perseorangan wanita Sukan Olimpik 2012, semalam.
Pilihan ketiga ini menang 21-15, 21-23 dan 21-17.
Kejayaannya menjadikan dia pemain China keempat memenangi emas berturut-turut.
Pemain India, Saina Nehwal memperoleh gangsa selepas seorang lagi pemain China, Xin Wang tidak meneruskan permainan disebab kecederaan.

Kanak-kanak putus dua jari kena letupan mercun bola

Wartawan Sinar Harian
5 Ogos 2012
Kanak-kanak putus dua jari kena letupan mercun bola
Hujung dua jari kiri Mohd Shafiq Afandi putus akibat mercun meletup di tangannya.
GUA MUSANG - Sikap seorang kanak-kanak lelaki berusia lima tahun yang terlalu gembira dapat pegang mercun bola menerima padah apabila mercun itu meletup sebaik dicucuh rakannya mengakibatkan hujung dua jari kirinya terputus, pagi kelmarin.

Berikutan kejadian itu, mangsa Mohd Shafiq Afandi Ramlee, yang dalam keadaan berlumuran darah bukan sahaja putus hujung dua jari, tiga jari lagi turut hangus terpaksa dikejarkan ke Hospital Gua Musang (HGM) untuk menerima rawatan.

Kejadian tersebut berlaku di rumah jiran tidak jauh dari rumah mangsa di Kampung Kolam Emas, dekat sini, kirakira jam 9.30 pagi, ketika Mohd Shafiq Afandi bersama seorang lagi kakaknya, Nor Atirah, 9, pergi ke rumah jiran untuk bermain mercun.

Sebaik tiba di rumah tersebut, mangsa yang memegang mercun bola itu didatangi seorang rakan sebaya dengannya membawa mancis dan cucuh sumbu mercu berkenaan menyebabkan terus meletup.

Ketika ditemui di rumahnya, Mohd Shafiq Afandi berkata, dia sedar sumbu mercun itu dicucuh, tetapi tidak sempat untuk melontarnya lalu meletup dengan kuat di tangan sendiri.

“Adik pergi ke rumah jiran itu hanya untuk main-main bersama rakan sambil membawa sebiji mercun bola, tetapi rakan minta untuk dicucuh sumbunya menyebabkan terus meletup,” katanya.

Tengku Mahkota Johor tutup akaun twitter, media sosial

Wartawan Sinar Harian
5 Ogos 2012
Tengku Mahkota Johor tutup akaun twitter, semua media sosial
Tengku Mahkota Johor tutup akaun twitter, semua media sosial
SHAH ALAM - Tengku Mahkota Johor, Tunku Ismail Idris ibni Sultan Ibrahim, pewaris takhta yang aktif berinteraksi dengan rakyat menggunakan dunia siber, bertitah memaklumkan bahawa baginda memutuskan untuk menutup akaun twitter dan kesemua media sosialnya mulai hari ini.
Dalam satu mesej yang dipos kira-kira 4.30 petang tadi, Tunku Ismail berkata, baginda mahu mulai sekarang memfokus kepada kehidupan dan perkara-perkara yang baginda lakukan "secara peribadi."
Tunku Ismail bertitah bahawa baginda percaya bahawa "tindakan-tindakan saya, kecintaan dan dedikasi terhadap Johor lebih bermakna berbanding perkataan (tulisan dan mesej); daripada tugasan, tanggungjawab saya dan apa yang saya lakukan bagi Johor dan rakyat Johor."
"Saya mengucapkan anda semoga berjaya dalam hidup anda. Semoga Tuhan memberkati anda semua," kata baginda yang menggunakan akaun @HRHJohor2 sejak 13 November lalu.
Menerusi akaun twitter, baginda mendengar pandangan rakyat selain memberi komen ke atas isu-isu semasa termasuk membalas pandangan Ahli Parlimen Bukit Gantang, Datuk Seri Ir Mohamad Nizar Jamaluddin berhubung isu WWW 1 yang dibida oleh Sultan Johor.
Berikut ialah mesej penuh Tunku Ismail:
"I would like to take this opportunity to tell You all that I will be closing my twitter account and all social media. Its has been a Pleasure sharing my thoughts, Ideas, Principles and activities with You All. I would like to focus on my Life and the things I do, Privately from now on. I Strongly believe that my Actions, Love, and Dedication towards Johor will speak louder than words; from my Duties, Responsibilities and what I do for Johor and its People. Thank You once again for all the Support. I Wish You All the Best and Success in Life. May GOD Bless You All."
Keputusan Tunku Ismail menerima reaksi bercampur-campur daripada pengikut baginda sebaik sahaja entri itu diposkan.
Setakat jam 5.30 petang tadi baginda mempunyai 54,622 pengikut dan telah pun mengeluarkan 6,763 mesej.

Berikut reaksi beberapa pengikut baginda:

CikSitiZueBee: "@HRHJohor2 All The Best in whatever u do for ur rakyat in Johor.. even I'm not johorian..just wanna say that u r the coolest crownprince :-)."

Imam Abuja: "@HRHJohor2 all the best tuanku!"

Shakila Ezam: "@HRHJohor2 wish you all the best Tuanku! Goodluck! Allah bless you always... Aminnnn. I'm gonna miss you."

Honeyazlan: "@HRHJohor2 My pleasure Tunku...is there any other way to stay in touch wt You, ur highness?"

Noor Azam Shairi: "Better late than never."

Syahidah Adibah: "@HRHJohor2 gonna miss your quotes. May Allah always be with u! Take care."
~sumber~

wangmaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...