Nuffnang Adds

ADVERTSLET

Easy Money

Ruang Iklan Sewa

Ruang Iklan Sewa

WELCOME

Selamat Datang Ke Blog Macam Macam Ada...

Di Sini macma-macam Ada..

~ Nak Ilmu..Nak info...

~Nak buat Duit.....

kita Akan kongsi kan Di Sini !

~ Risiko Rendah Pulangan Tinggi~
~
~$$$$$$BLOG BUAT DUIT$$$$$$$~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

GuaBlog.com

Welcome marque

~WELCOME~SELAMAT DATANG~Thank You For VisiT~Terima Kasih

Ruang Iklan utk disewa

Ruang Iklan utk disewa

Promosi Terbaru!!!!! Sila KLIK!!!

Wednesday, August 24, 2016

Pemegang kad kredit wajib guna nombor pinBerkuatkuasa 2017, pemegang kad kredit wajib guna nombor pin
PADANG BESAR 18 Mac - Mulai tahun hadapan, semua pemegang kad kredit diwajib memasukkan nombor pin keselamatan sebelum sesuatu transaksi boleh dilakukan berbanding penggunaan tandatangan pada masa kini.

Langkah itu bagi mengatasi penyelewengan kad kredit yang kini mencatatkan kerugian antara RM30 hingga RM40 juta setahun atau 0.03 sehingga 0.04 peratus daripada nilai transaksi setahun.

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Chua Tee Yong berkata, penggunaan nombor pin keselamatan untuk setiap transaksi kad kredit merupakan langkah diambil kerajaan bagi menambah baik sistem keselamatan kad berkenaan.

“Walaupun peratusan penipuan ked kredit di negara ini kecil iaitu antara 0.03 hingga 0.04 peratus, nilainya tinggi iaitu RM30 juta hingga RM40 juta,” katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.

Menurut Tee Yong, pihak kerajaan berpuas hati dengan tahap keselamatan perbankan Internet yang mempunyai ciri-ciri keselamatan yang sudah dinaik taraf.

“Bagaimanapun kita perlu menambah baik lagi sistem keselamatan transaksi kad kredit di premis-premis perniagaan bagi mengelak penyelewengan.

“Ini disebabkan sistem keselamatan sedia ada agak lemah kerana kebanyakan peniaga tidak membandingkan tandatangan pada resit dengan yang tertera pada kad kredit,” katanya.


1 comment:

  1. Hello,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Precious Ovia, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (preciousovia39@gmail.com)

    ReplyDelete

~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..

wangmaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...