Nuffnang Adds

ADVERTSLET

Easy Money

Ruang Iklan Sewa

Ruang Iklan Sewa

WELCOME

Selamat Datang Ke Blog Macam Macam Ada...

Di Sini macma-macam Ada..

~ Nak Ilmu..Nak info...

~Nak buat Duit.....

kita Akan kongsi kan Di Sini !

~ Risiko Rendah Pulangan Tinggi~
~
~$$$$$$BLOG BUAT DUIT$$$$$$$~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

GuaBlog.com

Welcome marque

~WELCOME~SELAMAT DATANG~Thank You For VisiT~Terima Kasih

Ruang Iklan utk disewa

Ruang Iklan utk disewa

Promosi Terbaru!!!!! Sila KLIK!!!

Monday, June 15, 2015

Berita Terkini Kapal Tangki Malaysia Hilang Di Perairan Johor Jun 2015Berita Terkini Kapal Tangki Malaysia Hilang Di Perairan Johor Jun 2015. Sebuah kapal tangki minyak yang didaftarkan di Malaysia dengan 6,000 tan metrik minyak petrol RON95 telah hilang seperti laporan mStar online. Kapal yang dikenali sebagai MT Orkim Harmony membawa seramai 22 anak-anak kapal dari tiga negara iaitu 16 rakyat Malaysia, lima dari Indonesia dan Myanmar. Carian sejak Khamis telah dilanjutkan ke perairan negara jiran.

Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) dalam satu kenyataan akhbar yang dikeluarkan di sini berkata Kapal Tangki MT Orkim Harmony telah belayar dari Melaka ke Kuantan apabila ia hilang. Pengarah Operasi APMM Wilayah Selatan Laksamana Pertama Maritim Ibrahim Mohamed berkata kapal itu membawa 6,000 tan metrik minyak petrol RON95 apabila kejadian itu berlaku.

Kapal Tangki Malaysia MT Orkim Harmony
"Lokasi terakhir kapal tangki itu dikesan adalah kira-kira 30 batu nautika dari Tanjung Sedili timur apabila ia tiba-tiba terputus hubungan kira-kira pukul 8.50 malam," 

Beliau berkata APMM menerima laporan daripada syarikat perkapalan Orkim Ship Management Sdn Bhd mengenai kehilangan kapal tangki kira-kira pukul 6.30 pagi pada 12 Jun.

"Kami segera mengerahkan aset kami setelah menerima laporan daripada syarikat itu," kata Ibrahim.

Carian melibatkan dua kapal dan bot dari agensi dengan bantuan daripada kapal Tentera Laut KD Laksamana Tan Pusmah dan KD Ganyang.

Ibrahim berkata kawasan carian kini meliputi 20,000 kilometer persegi dari Tanjung Penawar di Kota Tinggi ke Mersing dan juga kawasan laut Singapura dan Indonesia.

Ibrahim berkata APMM juga telah mengemukakan laporan kapal hilang kepada Pengawal Pantai Singapura dan pihak berkuasa Indonesia Badan SAR Nasional dan Badan Keamanan Laut Republik Indonesia.

"Kami juga telah memberi amaran kepada kapal-kapal lain yang berada di sepanjang laluan melalui Navtext untuk membantu kami dalam operasi mencari," kata beliau.
No comments:

Post a Comment

~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..

wangmaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...