Nuffnang Adds

ADVERTSLET

Easy Money

Ruang Iklan Sewa

Ruang Iklan Sewa

WELCOME

Selamat Datang Ke Blog Macam Macam Ada...

Di Sini macma-macam Ada..

~ Nak Ilmu..Nak info...

~Nak buat Duit.....

kita Akan kongsi kan Di Sini !

~ Risiko Rendah Pulangan Tinggi~
~
~$$$$$$BLOG BUAT DUIT$$$$$$$~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

GuaBlog.com

Welcome marque

~WELCOME~SELAMAT DATANG~Thank You For VisiT~Terima Kasih

Ruang Iklan utk disewa

Ruang Iklan utk disewa

Promosi Terbaru!!!!! Sila KLIK!!!

Monday, July 14, 2014

iPhone ancam keselamatan China
BEIJING 12 Julai - China menganggap penggunaan iPhone boleh mengancam keselamatan negara kerana telefon pintar itu boleh mendedahkan lokasi pengguna.

Menurut laporan syarikat penyiaran China, CCTV, ketetapan Frequent Locations dalam telefon pintar itu boleh digunakan untuk membocorkan maklumat pengguna dan mengesan di mana pengguna berada.

Seorang penyelidik yang ditemu bual oleh saluran televisyen itu berkata, maklumat tersebut adalah ‘data yang sangat sensitif’ dan boleh mendedahkan ‘rahsia negara’.

Sementara itu, Apple pula menyatakan Frequent Locations boleh mengesan lokasi yang sering dikunjungi pengguna dan juga berapa lama pengguna melawat lokasi tersebut.

Jelas Apple, data tersebut disimpan di dalam telefon pintar pengguna dan tidak akan dihantar kepada Apple tanpa persetujuan pengguna.

Sebelum ini, Apple dikecam hebat oleh kerajaan China kerana dituduh menyalurkan data pengguna kepada agensi perisikan Amerika Syarikat (AS), Agensi Perisikan Kebangsaan (NSA).

Perkhidmatan Google juga dihentikan buat seketika di China selama lebih sebulan dan kerajaan turut mengharamkan komputer kerajaan menggunakan sistem Microsoft Windows 8.~ SUMBER No comments:

Post a Comment

~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..

wangmaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...