Nuffnang Adds

ADVERTSLET

Easy Money

Ruang Iklan Sewa

Ruang Iklan Sewa

WELCOME

Selamat Datang Ke Blog Macam Macam Ada...

Di Sini macma-macam Ada..

~ Nak Ilmu..Nak info...

~Nak buat Duit.....

kita Akan kongsi kan Di Sini !

~ Risiko Rendah Pulangan Tinggi~
~
~$$$$$$BLOG BUAT DUIT$$$$$$$~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

GuaBlog.com

Welcome marque

~WELCOME~SELAMAT DATANG~Thank You For VisiT~Terima Kasih

Ruang Iklan utk disewa

Ruang Iklan utk disewa

Promosi Terbaru!!!!! Sila KLIK!!!

Saturday, February 11, 2017

Wanita China dipenjara 39 bulan gara-gara kedekut 70 senZhejiang (China): Seorang ibu beranak dua dipenjara 39 bulan kerana menyerang seorang pemandu bas, sekali gus menyebabkan kenderaan itu nahas semata-mata kerana enggan membayar satu yuan (70 sen) untuk tiket anaknya.
 

Wanita itu yang hanya dikenali sebagai Wan, turut diarahkan membayar pampasan 125,000 yuan (RM80,760) kepada syarikat bas tempatan terbabit selepas didapati bersalah membahayakan keselamatan awam di mahkamah daerah Liandu di Lishui, wilayah Zhejiang.

Beberapa orang dilaporkan cedera apabila bas itu merempuh pokok di tepi jalan, termasuk seorang lelaki berusia 62 tahun yang patah tulang di beberapa bahagian badannya.

Kejadian berlaku September lalu apabila Wan bersama dua anaknya menaiki bas terbabit untuk melawat ibu mentuanya.

Dia membayar tambang empat yuan (RM2.60) meliputi kos seorang dewasa dan seorang kanak-kanak, tetapi pemandu bas terbabit memintanya membayar empat yuan lagi untuk anak keduanya.

Wan kemudian membayar tiga yuan (RM2), tetapi mula bertekak dengan pemandu bas itu kerana enggan membayar baki selebihnya.

Dia kemudian memukul pemandu itu di kepala dengan beg sandangnya menyebabkan bas terbabit hilang kawalan dan merempuh sebatang pokok.

Kes pemandu bas diserang penumpang kerana perkara remeh bukanlah perkara yang luar biasa di China. Isnin lalu, seorang pemandu bas cedera teruk apabila seorang lelaki berang kerana tidak menyediakan wang kecil untuk membayar baki tambangnya di Nantong, wilayah Jiangsu. - Agensikredit


No comments:

Post a Comment

~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..

wangmaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...