Nuffnang Adds

ADVERTSLET

Easy Money

Ruang Iklan Sewa

Ruang Iklan Sewa

WELCOME

Selamat Datang Ke Blog Macam Macam Ada...

Di Sini macma-macam Ada..

~ Nak Ilmu..Nak info...

~Nak buat Duit.....

kita Akan kongsi kan Di Sini !

~ Risiko Rendah Pulangan Tinggi~
~
~$$$$$$BLOG BUAT DUIT$$$$$$$~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

GuaBlog.com

Welcome marque

~WELCOME~SELAMAT DATANG~Thank You For VisiT~Terima Kasih

Ruang Iklan utk disewa

Ruang Iklan utk disewa

Promosi Terbaru!!!!! Sila KLIK!!!

Tuesday, March 18, 2014

Berita Hari Ke 11 Pesawat MAS MH370..#PRAYFORMH370.

Sekian hari Tidak Buat posting Kini Sudah Hari Ke 12 MH370 Misteri Hilang Begitu Jadi kita tgk apa berita siasatan dan pencarian yg diperolehi pd hari ke 11 ( Semalam ) dan kronologi sehingga semalam

hronology of last known minutes of flight MH370.Enam data ‘handshake’ tak dapat tentukan lokasi MH370

Sepang: Persoalan mengapa kerajaan memutuskan pencarian pesawat penerbangan MH370 yang hilang 8 Mac lalu di dua koridor ialah berdasarkan enam data komunikasi (handshake) terakhir pesawat dengan satelit.


Menjelaskan perkara itu, Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam (DCA) Datuk Azharuddin Abdul Rahman berkata, data inmarsat itu diberikan penyedia satelit.


Beliau berkata, maklumat ‘handshake’ yang diketahui ialah masa saja, tetapi bukannya lokasi kerana tiada petunjuk dan koordinat.

Menurutnya, terdapat latitud dan satelit itu hanya boleh melihat ketinggian pesawat.


“Oleh itu kami cuma mengira dari titik terakhir di Selat Melaka dengan kelajuan minimum pesawat itu boleh lakukan dan kelajuan maksimumnya.


“Untuk perjalanan paling pendek dan kelajuan minimum adalah di Laos manakala dengan kelajuan maksimum boleh sampai ke kawasan koridor utara.

“Bagi koridor selatan, kelajuan minimum pesawat boleh sampai ke timur Sumatera dan kelajuan maksimum boleh sampai ke Lautan Hindi,” katanya dalam sidang media, di sini, semalam, yang diketuai pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Azharuddin berkata, maklumat yang diberikan penyedia satelit itu disahkan Pentadbiran Penerbangan Persekutuan (FAA), Lembaga Keselamatan Pengangkutan Kebangsaan (NTSB), Biro Siasatan Kemalangan Udara (AAIB) dan pakar negara China.

Sementara itu, Ahmad Jauhari berkata, mengikut pengiraan pesawat penerbangan MH370 itu boleh terbang selama 30 minit daripada titik terakhir yang dikesan jam 8.11 pagi hari insiden kehilangan itu.


.~ SUMBER~


No comments:

Post a Comment

~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..

wangmaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...