Nuffnang Adds

ADVERTSLET

Easy Money

Ruang Iklan Sewa

Ruang Iklan Sewa

WELCOME

Selamat Datang Ke Blog Macam Macam Ada...

Di Sini macma-macam Ada..

~ Nak Ilmu..Nak info...

~Nak buat Duit.....

kita Akan kongsi kan Di Sini !

~ Risiko Rendah Pulangan Tinggi~
~
~$$$$$$BLOG BUAT DUIT$$$$$$$~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

GuaBlog.com

Welcome marque

~WELCOME~SELAMAT DATANG~Thank You For VisiT~Terima Kasih

Ruang Iklan utk disewa

Ruang Iklan utk disewa

Promosi Terbaru!!!!! Sila KLIK!!!

Wednesday, March 19, 2014

MH370 : TEORI RAMPASAN - Pakar Ketenteraan ??

Dirampas Oleh Seseorang Yang Mempunyai Kepakaran Ketenteraan

Teori terkini dihubungkan dengan pesawat malang Penerbangan Malaysia (Mas) B777-200ER MH370, bahawa seseorang yang pakar mengendali pesawat yang terlatih mengendali pesawat pejuang tentera kemungkinan menguasai pesawat malang itu. Selain itu, transponder pesawat itu, sebenarnya ditutup tanpa disedari pilot atau co-pilot, atas sebab itu, sebelum terputusnya hubungan dengan menara trafik udara Subang, co-pilot dengan selamba mengucapkan selamat malam kepada menara Subang, kerana pesawat akan memasuki ruang udara Vietnam (sebelum ini, dikatakan pilot pesawat itu yang mengucapkan salam terakhir "All Right, Goodnight".

Kemungkinan besar pesawat malang MH370, dikuasai lebih seorang, yang diketuai oleh seseorang yang mahir menerbangkan pesawat pejuang.

Teori bahawa pesawat mampu mengelak daripada dikesan radar, adalah melalui "terrain masking" dengan menerbangkan pesawat serendah mungkin, seperti mana yang dilakukan oleh juruterbang pesawat pejuang. Tujuan terbang rendah adalah untuk mengelak di kesan sebarang radar. Namun cara ini, akan memendek jarak penerbangan pesawat. Berasaskan data satellite, kali terakhir pesawat menghantar blip adalah 8.11 pagi Sabtu 7 jam selepas terputus hubungan dengan menara Subang. Radar militri Malaysia mengesan pesawat itu pada 2.40 pagi di utara Pulau Pinang.

Jika "terrain masking" berlaku, maka pesawat besar kemungkinan pernah mendarat untuk mengisi minyak sebelum meneruskan penerbangan. Kemungkinan kawasan yang disinggahi adalah kawasan "golden triangle" kawasan pengeluar dadah di Asia Tenggara. Adalah percayai terdapatnya "strip" di kawasan itu yang boleh menampung pendaratan pesawat seperti B777.

No comments:

Post a Comment

~Apa2 Komen2 Anda Akan Di Baca, Akan Dilayan Mungkin juga Di KICK " Jadi Sendiri tanggung laa..

wangmaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...